Лялькова вистава “Пожежа в лісі”
Квітень 11, 2023
Тиждень знань з безпеки життєдіяльності
Квітень 12, 2023

День довкілля.

Щорічно в третю суботу квітня відзначається День довкілля 🌱🐝🦋
З цієї нагоди адміністрація ОКП «Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича», Ірина Дмитраш-Вацеба (в.о. директора) і Тетяна Микитин (наукова співробітниця), провели для учнів 2, 3 і 4 класів Початкової школи імені Софії Русової еколого-просвітницькі уроки на теми: «Спільна еволюція видів рослин і тварин у процесі запилення» та «У світі комах».
Під час першого уроку учні довідалися про те як формувалися зв’язки між квітковими рослинами та їх запилювачами від найбільш древніх і примітивних до високоорганізованих і спеціалізованих, про пристосування, що паралельно набували представники рослинного і тваринного світу та про різноманіття тварин, що виступають агентами перенесення пилку (комахи, рептилії, птахи, ссавці).
Під час уроку «У світі комах» учні довідалися про різноманіття основних рядів комах, особливості їх життєвого циклу, середовища життя, способу живлення, роль у житті людей та природних екосистем. Учні розгадували загадки про комах, дізналися про основні відмінності класу від павукоподібних і ракоподібних, та розповіли про власні історії контакту із представниками комах.
Світлана Левицька