Рекомендації для працівників, дітей та батьків щодо профілактики інфікування коронавірусом
Серпень 26, 2020
Про встановлення канікул для учнів 1-4 класів
Вересень 1, 2020

Поради від медичної сестри

Дошкільний вік ваших дітей – це важливий період для виховання й розвитку тих умінь і навичок, які слугуватимуть їх здоров’ю все життя. І не менш важливий період для закладання підвалин міцного здоров΄я, здорової психіки, моральної стійкості, гармонійного розвитку, уміння і потреби саморозвитку. Дитині необхідні розумні правила і обмеження, які поступово з΄являються в їхньому житті. 

         Саме батьки закладають основи життєвої компетентності своєї дитини, допомагають своїм чадам опановувати складну науку життя.

Тож пропонуємо вам переглянути поради, які  стануть вам у нагоді.

Поради батькам щодо здорового способу життя  дітей дошкільного віку.

Правильно організоване і збалансоване харчування дитини у дитячому садку і вдома дуже важливе для здоров’я кожного дошкільника. А збереження здоров’я дітей є основним завданням всього навчально-виховного процесу в дошкільному закладі. Тож батькам дітей потрібно прагнути до того, щоб харчування поза дитячим садочком доповнювало раціон, одержаний у дошкільному закладі, адже організація харчування дітей у дитячому садку поєднується з правильним харчуванням дитини в сім’ї (вдома). 

Шановні батьки, сподіваємось, що наші рекомендації з питань харчування вдома допоможуть вашим малюкам швидше адаптуватись до дошкільного закладу.

pngwing.com__2_-removebg-preview

У людини ставлення до власного здоров’я формується з дитинства. Велике значення у збереженні та зміцненні здоров’я дитини має гігієнічне навчання та виховання. Це – обов’язок батьків.

 

Тут ви знайдете поради щодо виховання особистої гігієни дітей дошкільного віку. 

pngwing.com__2_-removebg-preview

Діти не до кінця усвідомлюють небезпеку інфекційних захворювань і, нехтуючи правилами особистої гігієни, часто хворіють на хвороби, які умовно можна назвати дитячими інфекціями. Крім того, це явище спричинюється ще й тим, що дитячий організм менш багатий на антитіла, ніж організм дорослої людини, у якої вже є стійкий імунітет.

Отже, найпоширенішими інфекційними захворюваннями серед дітей є кір, краснуха, розеола, вітряна віспа, коклюш, паротит та інші. 

Детальніше про них можна почитати  тут.

А вам, шановні батьки, нагадуємо, що профілактика інфекційних захворювань у дітей перш за все полягає у необхідності зміцнення здоров’я дитини, підвищення опірності організму до захворювань; попередженні спілкування дитини із хворими і носіями мікробів-збудників, своєчасному проведенні профілактичних щеплень.

Будьте здорові ви і ваші малюки!